Kandované pomeranče v čokoládě – Lahůdka pro každého

Na tuto snadnou pomerančovou pochoutku potřebujete pouze 5 ingrediencí! Tak rychle, jak ji připravíte, tak rychle ji sníte. Jedinečná pochoutka, která skvěle chutná.

Kandované pomeranče v čokoládě! Lahůdka pro každého
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 4 bio pomeranče
  • 2 šálky vody
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 100 g hořké čokolády
  • 25 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Pomeranče omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.

2. Nalijte do hrnce vodu a přidejte cukr. Přiveďte k varu a přidejte pomeranče. Vařte asi 10 minut. Občas jemně promíchejte. Poté vařte na mírném ohni dalších 20 až 30 minut. Pomeranče vyjměte a nechte je v pomerančovém sirupu stát asi 15 minut.

3. Pomeranče položte na plech vyložený pečicím papírem. Můžete (ale nemusíte) je posypat cukrem a nechat je 2 až 3 dny sušit na teplém místě. Oranžová kolečka můžete tu a tam otočit.

4. Tmavou čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Pak kolečka pomeranče namočte do čokolády a položte je zpět na plech vyložený pečicím papírem. Nechte čokoládu ztuhnout a pochutnejte si.

Náš tip: Tímto jednoduchým způsobem můžete připravit také kandovanou citronovou, pomerančovou nebo limetkovou kůru.