Zeleninový salát s uzenou makrelou

Čerstvá zelenina obohacená o lahodnou chuť uzené makrely. Tento salát se hodí k snídani, obědu i večeři.

Zeleninový salát s uzenou makrelou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 10 ks malých brambor
  • 20 ks cherry rajčátek
  • 1 ks červené cibule
  • 100 g rukoly
  • 1/2 ks uzené makrely
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • citronová šťáva

Jak budeme postupovat:

1. Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě, po 15 minutách sceďte a nechte vychladnout. Pak nakrájejte.

2. Umyjte cherry rajčátka a rozkrojte je na poloviny. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Rukolu omyjte a osušte. Makrelu natrhejte na kousky.

3. V míse smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, promíchejte a lehce osolte a opepřete.

4. Veškerou zeleninu vložte do mísy a promíchejte. Může být mírně osolená a ochucená solí a pepřem.

5. Na talíře dejte zeleninu, na ni naaranžujte uzenou makrelu a pokapejte ji citronovou šťávou. Navrch dejte připravenou majonézu a zakysanou smetanu.