Špagety Aglio E Olio

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na špagety Aglio E Olio.

Špagety Aglio E Olio
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 400 g špaget
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 špetka chilli vloček
  • 100 g parmazánu
  • 1 hrst petrželky

Jak budeme postupovat:

1. Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody.

2. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi na mírném ohni a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. Důležité je přidat česnek rovnou s olejem a zahřívat ho pomalu, aby se nepřipálil a nezačal žloutnout.

3. Přibližně 2 dcl vody, ve které se vařily špagety, slijte. Vraťte je zpět do hrnce, ve kterém se vařily, a zalijte je olejem, česnekem a chilli. Přidejte nasekanou petrželku, jemně nastrouhaný parmazán a vše dobře promíchejte. Pokud se vám nepodaří omáčkou a sýrem pokrýt všechny těstoviny, přidejte pár lžic vody z těstovin.

4. Ochutnejte a případně dosolte. Servírujte.

Úžasně jednoduché a aromatické špagety, jejichž základem je olivový olej, česnek a parmazán.