Netradiční bobulové želé z jahod – zcela jednoduchý, ale výjimečný recept

Toto želé z ovoce můžete připravit z různého ovoce a pokaždé získáte jinou chuť. V zimě můžete použít mražené ovoce. Jeho příprava je velmi snadná, bez větších potíží! My jsi připravíme bobulové želé z jahod!

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Bobulové želé z jahod

Co budeme potřebovat:

  • 300 g lesních plodů (my jsme použili mražené jahody)
  • 300 ml vody
  • 7 g práškové želatiny
  • 150 g cukru

Jak budeme postupovat:

1. Do hluboké mísy nalijte vodu pokojové teploty. Přidejte agar-agar. Promíchejte a nechte nabobtnat.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Pokud používáte mražené ovoce, nechte ho rozmrazit a nevyhazujte z něj uvolněnou šťávu.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Do mísy s připraveným ovocem přidejte cukr. Mixujte, dokud není hmota hladká a jemná.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Poté ovocné pyré přeceďte přes jemné síto, aby ste odstranili pecky a zbytky slupek. Pokud nepřekážejí, můžete tento krok vynechat.

5. Nalijte nabobtnanou želatinu do hrnce se silným dnem, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Dejte ji na mírný oheň a za stálého míchání ji vařte 2 minuty od varu.

6. Přidejte ovocné pyré. Za stálého míchání směs vařte 2 minuty od varu.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Za pravidelného míchání nechte 2 minuty chladnout, aby pěna na povrchu zmizela a hmota se stala homogenní.

8. Formu (my jsme použili obdélníkový plech o rozměrech 11 x 23 cm) vyložte potravinovou fólií. Můžete také použít silikonovou formu, která nemusí být vyložená, nebo speciální formy na cukroví.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Nalijte ovocnou směs do připravené formy. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté uložte do chladničky, dokud zcela neztuhne (trvá to asi 30 minut).

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Vyjměte želé z formy a odlepte z povrchu potravinovou fólii.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Nakrájejte na kostky.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Můžete je nechat tak, jak jsou, nebo je obalit v cukru či kokosových vločkách.

Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu
Bobulové želé (jako dezert)! Netradiční, užasně vypadající, chutné a měkké. Mňamka pro každého, pro děti i dospelé
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na delikátní jablečný koláč s tou nejjemnější chutí – Provoní celý Váš domov!