Studená polévka Gazpacho – tradiční španělská polévka na teplé dny

Španělé vědí, jak se v horkých dnech osvěžit. Gazpacho je tradiční španělská studená zeleninová polévka. Tato jednoduchá polévka je chutná, zdravá a navíc hotová do 10 minut – co víc si přát. Pojďte si ji připravit podle tohoto jednoduchého receptu.

Studená polévka Gazpacho - tradiční španělská polévka na teplé dny
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Studená polévka Gazpacho

Co budeme potřebovat:

  • 1 ks větších kaparů
  • 1 ks menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 6 ks středně velkých rajčat
  • 1/3 ks okurky
  • 1 krajíc staršího bílého chleba (silnější plátek)
  • 250 ml vody
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • trochu ledu

Jak budeme postupovat:

1. Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme je na větší kousky, které nasypeme do mixéru.

2. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, přepůlený česnek, rajčata nakrájená na kostičky a okurku i se slupkou.

3. Chléb nakrájejte na kostičky a přidejte ho k ostatním ingrediencím.

4. Všechno osolte, opepřete černým pepřem a kmínem.

5. Přilijte vodu, ocet a olej.

6. Nakonec přidejte několik kostek ledu a vše rozmixujte dohladka.

7. Podávejte v chlazených hlubokých talířích s kostkami ledu a posypané nakrájenou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na studenou polévku Gazpacho i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Studená avokádovo-špenátová polévka.