Studená avokádovo-špenátová polévka

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý živinami přeplněný recept – studená avokádovo-špenátová polévka!

Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Studená avokádovo-špenátová polévka

Co budeme potřebovat:
  • 200 g čerstvého mladého špenátu
  • 1 ks zralého avokáda
  • 1 hrst petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 300 ml studené vody
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Avokádo oloupejte a dužinu vydlabejte do mixéru.

2. Přidejte omytý špenát, petrželku, jogurt, rozmačkaný česnek, citronovou šťávu, mletou sladkou papriku a vodu.

3. Vše společně promíchejte, aby vznikla hustá polévka. Polévku lehce osolte a opepřete a znovu rozmixujte. Ochutnejte a případně dochuťte.

4. Vychlazenou polévku podávejte ozdobenou špenátovými listy. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato avokádovo-špenátová polévka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme také: Krásně barevné špenátové palačinky s cottage sýrem a sušenými rajčaty.