Domácí křupavé croissanty plněné sýrem a cibulí – hotové za 20 minut

Croissanty jsou vyhlášenou pochoutkou francouzské kuchyně. V této krásné zemi je najdete na každém rohu, křupavé a právě upečené, lákající k ochutnání za výlohami kaváren a pekáren.

Tato pochoutka se postupně stala velmi populární i u nás a oblíbené jsou také různé varianty se sladkou nebo slanou náplní. Díky tomuto receptu si i vy můžete doma snadno připravit lahodné croissanty se sýrem!


Recept na domácí croissanty:

Co budeme potřebovat:

  • 700 g hladké mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 200 ml jogurtu
  • 100 ml oleje
  • 50 g droždí
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Na plnění:

  • 200 g margarínu
  • sůl
  • 200 g sýra
  • 2 cibule

Jak budeme postupovat:

  1. V mléce s cukrem připravíme droždí, smícháme ho s ostatními surovinami na těsto a připravené těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Nakrájejte cibuli, osmahněte ji na oleji a poté ji smíchejte s margarínem, solí a sýrem.
  2. Těsto rozdělte na 3 části a každou rozválejte do kruhu. Každé kolečko nakrájejte na trojúhelníky a doprostřed každého dejte trochu náplně.
  3. Pak je zabalte do tvaru rohlíku a na plech vyložený pečicím papírem je urovnejte od sebe. Každý kousek potřete vejcem a posypte sýrem nebo sezamovými semínky.
  4. Pečte 23 minut při 200 stupních a poté podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!

Doporučujeme – Tvarohový koláč s báječnou chutí a bleskovou přípravou, která trvá pouhých 15 minut!