Neobvyklé citronové rizoto – takhle chutná léto!

Takhle chutná léto! Toto citronové rizoto zná jen málokdo, proto vám nabízíme recept na jeho přípravu a ochutnávku. Uvidíte, že vám bude chutnat a budete ho dělat častěji. Nebudete litovat!

Citronové rizoto! Neobvyklé, velmi chutné, jedinečné
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Citronové rizoto

Co budeme potřebovat:
  • 400 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli, baldo…)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 dl bílého vína
  • 2 ks malých citronů
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst bazalky
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1.  Citrony omyjeme, osušíme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

2. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.

3. Přidejte rýži a za stálého míchání ji nechte na oleji dobře obalit. Rýži zalijte vínem a nechte ho odpařit. Postupně (naběračku po naběračce) začněte přidávat horký vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud nebude rizoto kašovité konzistence a rýže měkká. Nakonec vmíchejte citronovou kůru a šťávu.

4. Poté stáhněte pánev z ohně a vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou bazalku. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Citronové muffiny – měkké, nadýchané a velmi vláčné. Rychlý a snadný recept!