Takhle chutná léto! Toto citronové rizoto zná jen málokdo, proto vám nabízíme recept na jeho přípravu a ochutnávku. Uvidíte, že vám bude chutnat a budete ho dělat častěji. Nebudete litovat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Citronové rizoto
Co budeme potřebovat:
- 400 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli, baldo…)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 ks cibule
- 2 dl bílého vína
- 2 ks malých citronů
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 hrst bazalky
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Citrony omyjeme, osušíme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
2. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.
3. Přidejte rýži a za stálého míchání ji nechte na oleji dobře obalit. Rýži zalijte vínem a nechte ho odpařit. Postupně (naběračku po naběračce) začněte přidávat horký vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud nebude rizoto kašovité konzistence a rýže měkká. Nakonec vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
4. Poté stáhněte pánev z ohně a vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou bazalku. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Citronové muffiny – měkké, nadýchané a velmi vláčné. Rychlý a snadný recept!