Lahodné sušenky plněné krémem z džemu, vlašských ořechů a čokolády!

Recept na tyto sušenky plněné krémem z džemu, vlašských ořechů a čokolády je osvědčený a oblíbený mnoha hospodyňkami. Sušenky se připravují speciálně na různé speciální události. Příprava může chvíli trvat, ale výsledek vám dá zapomenout na vynaložené úsilí, protože jsou velmi chutné!

sušenky plněné krémem z džemu, vlašských ořechů a čokolády
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Sušenky plněné krémem z džemu, vlašských ořechů a čokolády

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  •  2 vejce
  •  150 g moučkový cukru
  •  1 balíček vanilkového cukru
  •  220 ml slunečnicového rostlinného oleje
  •  3 lžíce mléka
  •  2 lžičky prášku do pečiva
  •  420 g mouky

Pro náplň:

  •  několik lžic tuhého jahodového džemu (švestek nebo meruněk)
  •  50 g nasekaných jader vlašských ořechů
  •  60 ml rumové esence
  •  50 g mléčné čokolády (rozpuštěné)

Na sirup:

  •  160 ml vody
  •  2 potravinářská barviva (žluté a červené)
  •  příchuť podle vlastního výběru (broskev, citron, jahoda, malina nebo pomeranč)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Do mísy přidejte vejce, moučkový a vanilkový cukr. Přísady promíchejte metličkou do hladka a pak začněte tenkým proudem přilévat rostlinný olej a pokračujte v míchání.

2. Vmíchejte mléko a poté prášek do pečiva.

3. Přidejte tři lžíce mouky, velmi dobře promíchejte a mísu zakryjte potravinovou fólií. Vložte na dvě hodiny do chladničky.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Vyjměte mísu z lednice a začněte do ní zapracovávat zbývající mouku. Těsto nejprve promíchejte stěrkou, poté ho uhněťte rukama a přeneste na pomoučenou pracovní plochu. Měli byste získat hladké, pevné těsto, které se nelepí na prsty.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Namočte si dlaně a pracovní plochu trochou rostlinného oleje. Z kousku těsta vyválejte dlouhý válcovitý pruh. Rozdělte ho na menší kousky a v dlaních z nich vytvarujte kuličky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Plech s “broskvemi” vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte 9-10 minut nebo dozlatova.

7. Broskve vyjměte z trouby a ještě horké do každé broskve ostrým nožem udělejte malý otvor, do kterého vložíte náplň. Ujistěte se, že neprasknou.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Připravte si náplň: Všechny vydlabané drobky nasbírejte do mísy a pak je rukama nasekejte. Přidejte nasekaná jádra vlašských ořechů, několik lžic jahodového džemu (může být i švestkový nebo meruňkový), rozpuštěnou čokoládu a rumovou esenci. Dobře promíchejte. Měli byste získat šťavnatou a homogenní směs.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Sestavte “broskve”: Každou půlku sušenky potřete lžičkou náplně, pak dvě půlky spojte k sobě a vytvořte broskve. Uspořádejte je na talíři.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Připravte si sirup: Vezměte dvě nádoby a nalijte do nich 80 ml vody a oblíbené ovocné příchutě. Použili jsme pomerančové a citronové aroma. Poté přilijte potravinářské barvivo a promíchejte. Použili jsme žluté a červené potravinářské barvivo.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Do nádoby nasypte také cukr..

12. Nasaďte si rukavice, vezměte sušenku a ponořte polovinu do žluté a polovinu do červené tekutiny. Položte je na tác nebo talíř vyložený papírovými utěrkami. Když všechna tekutina odteče, namočte je všechny do cukru.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Přikryjte plech kuchyňskou utěrkou, dejte ho na chladné místo a nechte broskve oschnout do druhého dne.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Hotové sušenky přendejte na talíř, ozdobte broskvovými listy (pokud je máte) a s chutí podávejte.

Lahodné sušenky ve tvaru broskve plněné šťavnatým krémem z marmelády, muškátového oříšku a čokolády!
Zdroj: retete-usoare.eu

Z tohoto množství surovin jsme získali 47 sušenek. Jejich trvanlivost je dva týdny v lednici (v uzavřených plechovkách s víčkem).

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na sušenky plněné krémem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na nejjemnější ovocný koláč – 3 broskve, 4 vejce a bílý jogurt.