Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte rodinu novým receptem s oblíbenými surovinami. Tyto pečené brambory s kuřecím masem a pórkem vám zaberou jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené brambory s kuřecím masem a pórkem
Co budeme potřebovat:
- 8 ks středně velkých brambor
- 6 ks kuřecí stehno horní (bez kostí, bez kůže)
- 1 ks pórku
- 250 g čedaru
- 250 ml 33% smetany
- 200 ml bílého vína
- 80 g másla
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
- majoránka
Jak budeme postupovat:
1. Brambory ve slupce dobře omyjte a uvařte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kolečka.
2. Rozpálte troubu na 180 °C.
3. Kuřecí stehna nakrájejte na menší kostky, pórek na kolečka a sýr čedar nastrouhejte.
4. Na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje, přidejte kuře, opepřete a osolte. Když je maso opečené, přidejte pórek (hrst koleček si nechte na ozdobu), krátce orestujte a zalijte vínem. Vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte ještě asi 2 minuty. Vyjměte a podle chuti přidejte majoránku.
5. V máslem vymazané zapékací misce navrstvěte brambory, pórkovou omáčku a kuřecí maso, posypte polovinou sýra čedar a opět přikryjte vrstvou brambor. Povrch osolte a opepřete, posypte druhou polovinou sýra a zbylými kousky másla.
6. Pečte dozlatova – asi 30 minut a ještě horké posypte klínky pórku.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Rýže s pečeným kuřecím masem a zeleninou – skvělý tip na oběd.