Pečené brambory s kuřecím masem a pórkem

Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte rodinu novým receptem s oblíbenými surovinami. Tyto pečené brambory s kuřecím masem a pórkem vám zaberou jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Pečené brambory s kuřecím masem a pórkem! Oběd nebo večeře?
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečené brambory s kuřecím masem a pórkem

Co budeme potřebovat:
  • 8 ks středně velkých brambor
  • 6 ks kuřecí stehno horní (bez kostí, bez kůže)
  • 1 ks pórku
  • 250 g čedaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 200 ml bílého vína
  • 80 g másla
  • rostlinný olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • majoránka

Jak budeme postupovat:

1. Brambory ve slupce dobře omyjte a uvařte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kolečka.

2. Rozpálte troubu na 180 °C.

3. Kuřecí stehna nakrájejte na menší kostky, pórek na kolečka a sýr čedar nastrouhejte.

4. Na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje, přidejte kuře, opepřete a osolte. Když je maso opečené, přidejte pórek (hrst koleček si nechte na ozdobu), krátce orestujte a zalijte vínem. Vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu a vařte ještě asi 2 minuty. Vyjměte a podle chuti přidejte majoránku.

5. V máslem vymazané zapékací misce navrstvěte brambory, pórkovou omáčku a kuřecí maso, posypte polovinou sýra čedar a opět přikryjte vrstvou brambor. Povrch osolte a opepřete, posypte druhou polovinou sýra a zbylými kousky másla.

6. Pečte dozlatova – asi 30 minut a ještě horké posypte klínky pórku.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Rýže s pečeným kuřecím masem a zeleninou – skvělý tip na oběd.