Různé druhy závitků se v poslední době staly velmi oblíbenými kvůli pohodlnosti jejich konzumace. Pokud hledáte novou inspiraci na chutný oběd nebo večeři, vyzkoušejte tyto lahodné bezmasé zelné závitky plněné houbami a rýží. Jedná se o vynikající pokrm, který je jednoduchý na přípravu, ale chutná opravdu výborně. Zkuste si tyto zelné závitky připravit jako lehkou večeři a určitě si pochutnáte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
- 400 g očištěné a nakrájené cibule
- 250 g rýže
- 2 velké nastrouhané mrkve
- 450 g vařených hub
- 2-3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml vývaru
- 100 ml oleje
- petržel a kopr
- sůl
- pepř
- 2 lžíce mouky
- velké zelí
Jak budeme postupovat:
1) Na oleji osmahněte cibuli, přidejte rýži a zalijte ji vodou. Uvařte rýži, přidejte vývar, mrkev, zeleninu, houby, osolte a opepřete a dobře promíchejte.
2) Směs nechte vychladnout a vmíchejte 2 lžíce mouky.
3) Zelí očistěte a rozdělte na jednotlivé listy. Každou z nich naplňte a zabalte do tvaru rolády.
4) Vložte závitky do hrnce, uprostřed nechte volný prostor a vložte sem zbytek nakrájeného zelí.
5) Zakápněte olejem smíchaným s rajčatovým protlakem a nechte hrnec na mírném plameni 1,5 hodiny. Poté podávejte s libovolnou přílohou.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na voňavou a křupavou kotletu s houbami.