Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak se připravuje tato čokoládovo-kávová pěna. Tento šálkový dezert je lehký jako obláček, který ocení zejména všichni čokoholici a kávičkáři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
Čokoládovo-kávová pěna:
- 2 ks vajec
- 2 lžíce cukru krupice
- 100 g hořké čokolády
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky instantní kávy
Pěna z bílej čokolády:
- 2 ks vajec
- 1/2 balíčka vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru krupice
- 100 g bíla čokoláda
- 150 ml smetane ke šlehání
Pro dekoraci:
- dobošky, čokoláda, kávová zrna
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vložte do mísy a ušlehejte. Těsně před koncem přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nezhoustne a nezíská lesklou konzistenci.
2. Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte instantní kávu. Pak přidejte 30 ml smetany ke šlehání, žloutky a dobře promíchejte. Zbývající smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak ji spojte s bílky a čokoládou.
3. Bílou čokoládovou pěnu připravte stejným způsobem jako čokoládovo-kávovou pěnu.
4. Čokoládovo-kávovou pěnu rozdělte do 4 sklenic, nejprve čokoládovo-kávovou a pak bílou čokoládovou pěnu. Před podáváním ozdobte nakrájenými dobrotami, strouhanou čokoládou nebo kávovými zrny.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pro všechny milovníky kokosu – chutná roláda připravená ze tří surovin za pár minut.