Čokoládovo-kávová pěna, kterou ocení všichni čokoholici a kávičkáři

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak se připravuje tato čokoládovo-kávová pěna. Tento šálkový dezert je lehký jako obláček, který ocení zejména všichni čokoholici a kávičkáři.

Čokoládovo-kávová pěna! Pro milovníky kávy, pro všechny!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:

Čokoládovo-kávová pěna:

  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 100 g hořké čokolády
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky instantní kávy

Pěna z bílej čokolády:

  • 2 ks vajec
  • 1/2 balíčka vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 100 g bíla čokoláda
  • 150 ml smetane ke šlehání

Pro dekoraci:

  • dobošky, čokoláda, kávová zrna

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vložte do mísy a ušlehejte. Těsně před koncem přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nezhoustne a nezíská lesklou konzistenci.

2. Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte instantní kávu. Pak přidejte 30 ml smetany ke šlehání, žloutky a dobře promíchejte. Zbývající smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak ji spojte s bílky a čokoládou.

3. Bílou čokoládovou pěnu připravte stejným způsobem jako čokoládovo-kávovou pěnu.

4. Čokoládovo-kávovou pěnu rozdělte do 4 sklenic, nejprve čokoládovo-kávovou a pak bílou čokoládovou pěnu. Před podáváním ozdobte nakrájenými dobrotami, strouhanou čokoládou nebo kávovými zrny.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pro všechny milovníky kokosu – chutná roláda připravená ze tří surovin za pár minut.