Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na bramborové karbanátky s hráškem, kukuřicí a mozzarellou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové karbanátky s hráškem, kukuřicí a mozzarellou
Co budeme potřebovat:
- 650 g brambor
- 1 mrkev
- 20 g másla
- 1 šalotka
- 100 g vařeného zeleného hrášku
- 100 g sladké kukuřice
- jedno vejce
- 3 lžíce mouky
- 125 g kuliček mozzarelly
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- chilli vločky – podle chuti
- několik lžic strouhanky
- 3 lžičky uzené papriky
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte brambory na kousky a vložte je do hrnce s mírně osolenou vodou. Vařte je, dokud nejsou hotové. Poté je vyjměte z vody a dobře je rozmačkejte šťouchadlem. Nechte mírně vychladnout.
2. Šalotku a mrkev nakrájejte na kostičky. Smažte na másle, dokud nejsou hotové.
3. Do bramborové kaše přidejte osmaženou zeleninu s celým zbylým máslem na pánvi, zelený hrášek, kukuřici, vejce, mletý černý pepř a papriku podle chuti.
4. Vmíchejte mouku.
5. Velmi dobře promíchejte.
6. Výslednou směs nechte 20 minut chladit.
7. Smíchejte strouhanku s uzenou paprikou.
8. Naberte lžíci bramborové směsi a na dlani z ní vytvarujte placičku. Doprostřed položte 2-3 kuličky mozzarelly, pak je přiložte k sobě a okraje dobře slepte, aby mozzarellu zcela zakryly. Měl by vám vzniknout podlouhlý oválný bochník.
9. Karbanátky obalte ve strouhance.
10. Smažte v rozpáleném oleji na středním plameni z obou stran, dokud nezhnědnou.
11. Přendejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečný olej.
12. Vychutnejte si bramborové knedlíky!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na zdravý FIT kuřecí salát s kukuřicí a fazolemi bez majonézy – výborná volba při dietě.