Rajčatovo-papriková salsa – skvělá k masu i brambůrkům

Tato rajčatovo-papriková salsa patří do naší základní potravinové skříňky. Děláme ji z rajčat a zeleniny tak, aby byla použitelná prakticky bez dalšího dochucování. Pojďme na recept!

Rajčatová a papriková salsa! Vynikající, chutná a velmi lahodná
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Rajčatovo-papriková salsa

Pro 4 sklenice o objemu 350 ml:

Co budeme potřebovat:
  • 200 g cibule
  • 2 ks chilli papriček
  • 1 lžíce oleje
  • 600 g žluté papriky (očištěné a nakrájené na malé kousky)
  • 1 kg rajčat (očištěných a nakrájených na malé kousky)
  • 50 ml jablečného octa
  • 1 balení kyseliny citronové Dr.Oetker
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 balení Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
  • 250 g cukru

Jak budeme postupovat:

1. Pro přípravu salsy oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Očistěte chilli papričky a nakrájejte je na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmažte ji dozlatova. Postupně přidejte papriky, které se krátce osmahnou, rajčata, chilli papričky, ocet, kyselinu citronovou, sůl, černý pepř a vařte asi 3 minuty. Při manipulaci s chilli papričkami doporučujeme používat gumové rukavice.

2. Smíchejte obsah balíčku Gelfixu s cukrem, přidejte do směsi a za stálého míchání vařte asi 8 minut.

3. Odeberte pěnu a připravené sklenice naplňte až po okraj pěnou. Sklenice pevně uzavřete víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte asi 5 minut stát.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Inspirujte se: Vynikající roláda z mletého masa, rajčatové omáčky a syrových špaget.