Lahodný dort “Cappuccino” (bez pečení)!

Nejlevnější, nejjednodušší a nejneobvyklejší nepečený dort! Tento dort “Cappuccino” se vyrábí z kávy a několika dalších dostupných ingrediencí, a to za pouhých 10 minut (+ doba tuhnutí). Jeho příjemná a jemná chuť si vás získá od prvního sousta. Zkuste to!

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Dort “Cappuccino”

Co budeme potřebovat:

  • 5 sáčků Cappuccina nebo rozpustné kávy 3 v 1
  • 250 ml horké vody
  • 20 g rychle rozpustné želatiny
  • 600 g zakysaná smetany (libovolný obsah tuku)
  • 100 g moučkového cukru
  • 5-6 sušenek (nepovinné)

Dort jsme připravili v kulaté dortové formě o průměru 16 cm.


Jak budeme postupovat:

1. Obsah sáčků na cappuccino vložte do velké mísy nebo hrnku. Přidejte horkou vodu. Velmi dobře míchejte, dokud se káva a cukr zcela nerozpustí.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Nechte cappuccino mírně vychladnout na 65-70 °C. Poté do ní za stálého míchání přidejte želatinu. Všechny granule želatiny by se měly rozpustit.

Pokud nemáte rychle rozpustnou želatinu, můžete použít obyčejnou želatinu: rozpusťte ji v 5 lžících studené vody a nechte ji hydratovat. Poté ji přidejte do cappuccina a vše zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se zcela nerozpustí, přičemž dávejte pozor, aby nedosáhla bodu varu.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Výsledný roztok nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

4. Do hluboké mísy dejte zakysanou smetanu a moučkový cukr. Šlehejte je mixérem 2-3 minuty, dokud se moučkový cukr zcela nerozpustí.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Do smetanového krému postupně přidávejte cappuccino smíchané se želatinou a pokaždé promíchejte do hladka.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Výsledné složení můžete ochutnat. V případě potřeby přidejte ještě trochu moučkového cukru a rychle promíchejte mixérem.

7. Směs přeneste do formy vymazané trochou rafinovaného slunečnicového oleje. Rovnoměrně rozetřete. Formu si připravte předem, protože směs začne poměrně rychle tuhnout.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Pokud chcete, můžete na směs krému a kapučína položit vrstvu sušenek a trochu je namočit.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Zakryjte formu potravinovou fólií a dejte ji na 2-3 hodiny do chladničky, dokud dort zcela neztuhne.

10. Pokud je forma silikonová, zatáhněte předtím jemně za stěny, aby se od nich dort oddělil. Pokud je forma vyrobena z jiného materiálu, ponořte ji krátce do horké vody. Poté koláč překlopte na talíř.

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Pokud jste ho připravili v běžné formě bez vzoru, můžete ho ozdobit strouhanou čokoládou, nasekanými ořechy nebo rozdrcenými sušenkami.

12. Porcujte a s chutí podávejte!

Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lahodný dort Cappuccino (bez pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na dort „Pyramida“ bez pečení – sušenkový základ změkčený džemem a lahodným krémem.