Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na špagety Puttanesca.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Špagety Puttanesca
Co budeme potřebovat:
- 400 g špaget
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka pasírovaných rajčat
- 1 hrst černých oliv
- 1 hrst kaparů
- 1 špetka chilli vloček
- 4 ks ančoviček/sardelek
Jak budeme postupovat:
1. Špagety vložte do osolené vroucí vody a uvařte.
2. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi na středním plameni a přidejte česnek nakrájený na tenké plátky.
3. Když česnek zezlátne, přidejte sardelky/ančovičky a nechte je rozpustit v horkém oleji. Poté přidejte olivy, kapary a chilli papričky najednou a asi minutu restujte. Nakonec do směsi vlijte rajčata, přidejte několik lžic vody z těstovin a dochuťte solí a pepřem.
4. Odkapané těstoviny dobře promíchejte s omáčkou a podávejte ozdobené petrželkou.
Pasírovaná rajčata obohacená o kapary, olivy a ančovičky se rychle a delikátně spojí s horkými těstovinami.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: VIDEO RECEPT: Nejjednodušší omáčka na špagety „Cacio e Pepe“.