Špagety Puttanesca – rajčata obohacená o kapary, olivy a ančovičky se rychle a delikátně spojí!

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na špagety Puttanesca.

Špagety Puttanesca
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Špagety Puttanesca

Co budeme potřebovat:

  • 400 g špaget
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka pasírovaných rajčat
  • 1 hrst černých oliv
  • 1 hrst kaparů
  • 1 špetka chilli vloček
  • 4 ks ančoviček/sardelek

Jak budeme postupovat:

1. Špagety vložte do osolené vroucí vody a uvařte.

2. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi na středním plameni a přidejte česnek nakrájený na tenké plátky.

3. Když česnek zezlátne, přidejte sardelky/ančovičky a nechte je rozpustit v horkém oleji. Poté přidejte olivy, kapary a chilli papričky najednou a asi minutu restujte. Nakonec do směsi vlijte rajčata, přidejte několik lžic vody z těstovin a dochuťte solí a pepřem.

4. Odkapané těstoviny dobře promíchejte s omáčkou a podávejte ozdobené petrželkou.

Pasírovaná rajčata obohacená o kapary, olivy a ančovičky se rychle a delikátně spojí s horkými těstovinami.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: VIDEO RECEPT: Nejjednodušší omáčka na špagety „Cacio e Pepe“.