Nový vzrušující recept! Avokádová majonéza se snadno připravuje a lze ji přidávat do mnoha pokrmů nebo ji k nim podávat. Má bohatou chuť, která vás překvapí, a je plná svěžesti. Můžete si ji vychutnat i nalačno, protože neobsahuje žádné živočišné produkty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Avokádová majonéza
Co budeme potřebovat:
- jedno zralé avokádo
- 50 ml olivového oleje
- ½ chilli papričky (my jsme použili zelenou papričku jalapeňo)
- 3 stroužky česneku
- ½ snítky petrželky
- šťáva vymačkaná z poloviny citronu
- špetka soli
- ½ lžičky cukru
Jak budeme postupovat:
1. Avokádo oloupejte a vyjměte pecku. Dužinu vložte do mixéru.
2. Chilli, česnek a petrželku nakrájejte na malé kousky. Vložte je do mixéru.
3. Přidejte špetku soli, cukru, olivového oleje a citronové šťávy.
4. Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké hmoty. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli, cukru nebo citronové šťávy. Vše záleží na vašem vkusu!
5. Majonézu z avokáda přelijte do sklenice a uložte do lednice.
6. Podávejte a vychutnejte si její báječnou chuť! Určitě vás nenechá lhostejnými!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na jednoduchý jogurtovo-paprikový dresink – skvělý jak do salátů, tak k masu.