Domů Recepty Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!

Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!

ZDROJretete-usoare.eu

Nový vzrušující recept! Avokádová majonéza se snadno připravuje a lze ji přidávat do mnoha pokrmů nebo ji k nim podávat. Má bohatou chuť, která vás překvapí, a je plná svěžesti. Můžete si ji vychutnat i nalačno, protože neobsahuje žádné živočišné produkty.

Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Avokádová majonéza

Co budeme potřebovat:

  • jedno zralé avokádo
  • 50 ml olivového oleje
  • ½ chilli papričky (my jsme použili zelenou papričku jalapeňo)
  • 3 stroužky česneku
  • ½ snítky petrželky
  • šťáva vymačkaná z poloviny citronu
  • špetka soli
  • ½ lžičky cukru
Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!
Zdroj: retete-usoare.eu

Jak budeme postupovat:

1. Avokádo oloupejte a vyjměte pecku. Dužinu vložte do mixéru.

Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Chilli, česnek a petrželku nakrájejte na malé kousky. Vložte je do mixéru.

Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Přidejte špetku soli, cukru, olivového oleje a citronové šťávy.

4. Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké hmoty. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli, cukru nebo citronové šťávy. Vše záleží na vašem vkusu!

Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Majonézu z avokáda přelijte do sklenice a uložte do lednice.

Avokádová majonéza. Omáčka vhodná k masu, rybám i salátům!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Podávejte a vychutnejte si její báječnou chuť! Určitě vás nenechá lhostejnými!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na jednoduchý jogurtovo-paprikový dresink – skvělý jak do salátů, tak k masu.