Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na višňový cheesecake je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Višňový cheesecake
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 1 lžíce javorového sirupu
Krém:
- 500 g Mascarpone
- 200 g moučkový cukr
- 3 PL hladká mouka
- 600 g zakysaná smetana 18%
- 1 KL vanilkový extrakt
- 3 ks vejce
Višňová poleva:
- 500 g višně (čerstvé nebo kompot)
- 150 g cukr krystal
- 1 ks citron
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 160 °C.
2. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo kuchyňském robotu na prášek a v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a sirupem. Těsto vtlačte na dno a boky dortové formy vyložené pečicím papírem.
3. Pro krém ušlehejte mascarpone, cukr, mouku, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt v následujícím pořadí. Poté při nízkých otáčkách postupně zašlehejte jedno celé vejce po druhém. Krém nalijte na korpus a pečte asi 45 minut.
4. Mezitím si připravte višňovou omáčku. Višně zbavte pecky a omyjte je. Ve velkém hrnci na mírném ohni zahřívám višně, cukr, citronovou šťávu a trochu vody, dokud višně nezměknou a cukr se nerozpustí. Odstavte z ohně, nechte šťávu a ovoce zcela vychladnout.
5. Vyjměte koláč z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Navrch položte višně a opatrně nalijte tolik sirupu, aby zakryl bílá místa krému. Uložte do chladničky – ideálně přes noc.
Báječný, chutný a svěží dort, kterému nikdo neodolá.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem.