Višňový cheesecake – svěží koláčik, ktorému nikto neodolá

Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na višňový cheesecake je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.

Višňový cheesecake
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Višňový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g moučkový cukr
  • 3 PL hladká mouka
  • 600 g zakysaná smetana 18%
  • 1 KL vanilkový extrakt
  • 3 ks vejce

Višňová poleva:

  • 500 g višně (čerstvé nebo kompot)
  • 150 g cukr krystal
  • 1 ks citron

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 160 °C.

2. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo kuchyňském robotu na prášek a v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a sirupem. Těsto vtlačte na dno a boky dortové formy vyložené pečicím papírem.

3. Pro krém ušlehejte mascarpone, cukr, mouku, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt v následujícím pořadí. Poté při nízkých otáčkách postupně zašlehejte jedno celé vejce po druhém. Krém nalijte na korpus a pečte asi 45 minut.

4. Mezitím si připravte višňovou omáčku. Višně zbavte pecky a omyjte je. Ve velkém hrnci na mírném ohni zahřívám višně, cukr, citronovou šťávu a trochu vody, dokud višně nezměknou a cukr se nerozpustí. Odstavte z ohně, nechte šťávu a ovoce zcela vychladnout.

5. Vyjměte koláč z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Navrch položte višně a opatrně nalijte tolik sirupu, aby zakryl bílá místa krému. Uložte do chladničky – ideálně přes noc.

Báječný, chutný a svěží dort, kterému nikdo neodolá.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem.