Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kynutý borůvkový koláč s drobenkou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kynutý borůvkový koláč s drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 KL krystalového cukru
- 40 g čerstvého droždí
- vlažné mléko
- 500 g polohrubé mouky
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 KL soli
- 2 ks vajec
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g másla
Drobenka:
- 80 g máslo
- 6 PL krystalový cukr
- 6 PL hrubá mouka
- 500 g borůvky
Jak budeme postupovat:
1. Udělejte si kynuté těsto. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte 15 minut kynout.
4. Mezitím omyjte borůvky a rovnoměrně je rozprostřete po povrchu těsta. Polevu připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenka. Touto směsí posypte povrch dortu.
5. Koláč pečte asi 35 minut.
Naprosto jednoduchý, ale o to chutnější koláček. Vděčný dezert, který zmizí dřív, než stihne vychladnout.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Domácí hruškové pyré – najde své uplatnění v každé kuchyni.