Kynutý borůvkový koláč s drobenkou jako od babičky!

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kynutý borůvkový koláč s drobenkou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

Kynutý borůvkový koláč s drobenkou jako od babičky!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kynutý borůvkový koláč s drobenkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 KL krystalového cukru
  • 40 g čerstvého droždí
  • vlažné mléko
  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1 KL soli
  • 2 ks vajec
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 g másla

Drobenka:

  • 80 g máslo
  • 6 PL krystalový cukr
  • 6 PL hrubá mouka
  • 500 g borůvky

Jak budeme postupovat:

1. Udělejte si kynuté těsto. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte 15 minut kynout.

4. Mezitím omyjte borůvky a rovnoměrně je rozprostřete po povrchu těsta. Polevu připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenka. Touto směsí posypte povrch dortu.

5. Koláč pečte asi 35 minut.

Naprosto jednoduchý, ale o to chutnější koláček. Vděčný dezert, který zmizí dřív, než stihne vychladnout.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Domácí hruškové pyré – najde své uplatnění v každé kuchyni.