Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hovězí špízy se zelenou salsou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí špízy se zelenou salsou
Co budeme potřebovat:
Základní suroviny:
- 2 ks hovězího steaku z roštěnky (200 g)
- 12 ks cherry rajčat
- 2 ks větší červené cibule
- 1 svazek petrželky
- 1 dl oleje Raciol
- 0,3 dl bílého vinného octa
- 1 stroužek česneku
- 1 ks jarní cibulky
- 1 ks chilli papričky
Ostatní suroviny:
- sůl
- mletý pepř
- olej Raciol k potření masa
Jak budeme postupovat:
1. Hovězí steaky nakrájejte na přibližně stejné kostky. Cherry rajčátka rozkrojte na poloviny a cibuli na čtvrtiny.
2. Před grilováním namočte špejle do vody, aby se nepřipálily, a poté na ně střídavě napichujte kousky masa, rajčat a cibule. Špízy osolte a opepřete a grilujte asi 2-3 minuty z každé strany. Pokud máte rádi propečené maso, nechte je grilovat déle.
3. Hrubě nasekejte česnek a petrželku. Přidejte olej a ocet a rozmixujte na hladkou salsu.
4. Grilované špízy potřete salsou, posypte nasekanou jarní cibulkou a chilli a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Určitě Vás zaujme: Kuřecí kousky s mandarinkovou salsou: Recept, který musíte vyzkoušet.