Hovězí špízy se zelenou salsou

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hovězí špízy se zelenou salsou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Hovězí špízy se zelenou salsou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hovězí špízy se zelenou salsou

Co budeme potřebovat:

Základní suroviny:

  • 2 ks hovězího steaku z roštěnky (200 g)
  • 12 ks cherry rajčat
  • 2 ks větší červené cibule
  • 1 svazek petrželky
  • 1 dl oleje Raciol
  • 0,3 dl bílého vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks chilli papričky

Ostatní suroviny:

  • sůl
  • mletý pepř
  • olej Raciol k potření masa

Jak budeme postupovat:

1. Hovězí steaky nakrájejte na přibližně stejné kostky. Cherry rajčátka rozkrojte na poloviny a cibuli na čtvrtiny.

2. Před grilováním namočte špejle do vody, aby se nepřipálily, a poté na ně střídavě napichujte kousky masa, rajčat a cibule. Špízy osolte a opepřete a grilujte asi 2-3 minuty z každé strany. Pokud máte rádi propečené maso, nechte je grilovat déle.

3. Hrubě nasekejte česnek a petrželku. Přidejte olej a ocet a rozmixujte na hladkou salsu.

4. Grilované špízy potřete salsou, posypte nasekanou jarní cibulkou a chilli a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Určitě Vás zaujme: Kuřecí kousky s mandarinkovou salsou: Recept, který musíte vyzkoušet.