Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na hrnkový kynutý ovocný koláč s drobenkou je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrnkový kynutý ovocný koláč s drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku sádla (jiného tuku – máslo, olej)
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1 kostka čerstvého droždí
- 1 KL prášku do pečiva
- 3 lžíce krystalového cukru
Drobenka:
- 3/4 hrníčku hrubá mouka
- 3/4 hrníčku cukr krystal
- 1 PL vanilkový cukr
- 3 PL máslo
- 2 hrníčky libovolné ovoce
Jak budeme postupovat:
1. Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. V míse smíchejte mouku, sůl, máslo a prášek do pečiva. Přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké a pružné těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
2. Mezitím v míse smícháme změklý tuk, mouku a oba druhy cukru na polevu.
3. Po vykynutí těsto tence rozválíme a vyložíme jím vymaštěný plech. Povrch posypeme omytým a nakrájeným ovocem a posypkou. Vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
4. Po upečení nechte vychladnout na plechu a nakrájejte.
S hrnkem o objemu 250 ml bude příprava tradičního dortu hračka.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také: recept na tvarohovo-kakaový koláč!