Hrnkový kynutý ovocný koláč s drobenkou

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na hrnkový kynutý ovocný koláč s drobenkou je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Hrnkový kynutý ovocný koláč s drobenkou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrnkový kynutý ovocný koláč s drobenkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku sádla (jiného tuku – máslo, olej)
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 3 lžíce krystalového cukru

Drobenka:

  • 3/4 hrníčku hrubá mouka
  • 3/4 hrníčku cukr krystal
  • 1 PL vanilkový cukr
  • 3 PL máslo
  • 2 hrníčky libovolné ovoce

Jak budeme postupovat:

1. Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. V míse smíchejte mouku, sůl, máslo a prášek do pečiva. Přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké a pružné těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

2. Mezitím v míse smícháme změklý tuk, mouku a oba druhy cukru na polevu.

3. Po vykynutí těsto tence rozválíme a vyložíme jím vymaštěný plech. Povrch posypeme omytým a nakrájeným ovocem a posypkou. Vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

4. Po upečení nechte vychladnout na plechu a nakrájejte.

S hrnkem o objemu 250 ml bude příprava tradičního dortu hračka.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také: recept na tvarohovo-kakaový koláč!