Protože jsem měla prosbu o recept na perník, tak jsem si řekla, že by bylo dobrý zkusit perník v podobě rolády a tradá, výsledek je zde. Krém si můžete odlehčit a dát jen smetanový sýr, mascarpone, tvaroh, překapaný … cokoliv. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Tato perníková roláda Vás dostane.
Perníková roláda:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic krupicového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 lžičky pernikového kypř. prášku
Na krém:
- 250 g másla
- vanilkový domácí karamel
- povidla
Na ozdobu:
- Moučkový cukr
- bílá čokoláda
- sušené ovoce
Jak budeme postupovat:
1) Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dále vyšleháme cukr se žloutky a pomale vmícháme do vaječné směsi mouku s kakaaem, práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
2) Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme cca 10 min.
3) Ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.
4) Na krém si vyšleháme máslo do pěny a přidáme karamel dle chuti, já dala menší sklenici, co jsem měla.
5) Potřeme vychladlé těsto povidly a krémem, stočíme roládu, pocukrujeme, pokapeme čokoládou a ozdobíme sušeným ovocem.
6) Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
Doporučujeme – Jednoduchý a přitom velmi chutný dort Zebra – skvěle doplní šálek kávy