Znáte recept na domácí smažené pirohy s brynzou? Pokud ne, je nejvyšší čas to zkusit! Postup je stejný jako u klasických pirohů, jen se nevaří v osolené vodě, ale smaží na rozpáleném oleji do křupava. Pojďme na recept!

Smažené pirohy s brynzou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 6 ks středně velkých brambor
- 350 g polohrubé mouky
- 1 ks vejce
- špetka soli
Náplň:
- 200 g brynza
- 2 ks středně velké brambory
- 150 g oravská slanina
- 4 ks jarní cibulka
- mletý černý pepř – podle chuti
- olej na smažení, petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Všechny brambory uvařte ve slupce doměkka. 6 brambor nastrouhejte na struhadle na moukou vysypaném prkénku. Dvě ze zbývajících brambor dejte stranou na náplň.
2. Do nastrouhaných brambor přidejte mouku, sůl a vejce. Na prkénku vypracujte nelepivé těsto (podle potřeby přidejte mouku).
3. Na pánvi osmažte slaninu do křupava a před dokončením přidejte na minutu nakrájenou cibuli. Brambory rozmačkejte s brynzou a vmíchejte osmaženou slaninu a cibuli. Podle chuti dochuťte pepřem. Není třeba solit.
4. Těsto rozválejte na tloušťku asi 5 mm a skleničkou vykrajujte kolečka. Naplníme je brynzovou náplní, přehneme je přes půlměsíc a okraje dobře přitiskneme koncem příborového nože.
5. Takto připravené pirohy zcela ponořené do oleje vložíme do hlubšího hrnce. Když jsou pěkně růžové, vytáhněte je a osušte je v papírové utěrce. Podávejte ještě horké posypané petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také pečené avokádové hranolky: Připravte si avokádo trochu jinak!