Rajčatová polévka s ricottou

Pokud se vám podaří správně zvolit chutě, může se z obyčejného oběda nebo večeře stát gurmánský zážitek. Proměňte vaření a pečení v kuchyni v zábavnou alchymii a nebojte se experimentovat. Tato rajčatová polévka s ricottou vás presvědčí, že to stojí za to!

Rajčatová polévka s ricottou! Lahodná a jedinečná
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Rajčatová polévka s ricottou

Co budeme potřebovat:

  • 1 plechovka rajčat s bazalkou
  • 2 lžíce oleje Raciol
  • rajčata
  • česnek
  • bazalka
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml vývaru
  • 250 g ricotty

Ostatní suroviny:

  • sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka

Jak budeme postupovat:

1. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli ji restujte. Pak přidejte rozdrcený česnek, přilijte rajčata z konzervy a přidejte vývar. Polévku osolte a opepřete a přiveďte k varu.

2. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte ricottu (část si nechte na ozdobu při podávání) a dobře ji promíchejte, aby se s polévkou zcela spojila.

3. Polévku podávejte se lžící ricotty, posypanou čerstvou bazalkou a několika kapkami oleje.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Báječná kuřecí polévka „Chikhirtma“ – Gruzínci jí říkají „královna polévek“!