Neodolatelná kombinace čokolády a máty v osvěžujícím dezertu – přesně takový je tento čokoládovo-mátový zmrzlinový dort. Máta je sama o sobě výraznou bylinou, která má výraznú vůni a chuť. Když k tomu přidáme čokoládu, získáme skvělou kombinaci těchto ingrediencí. Skvělý recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládovo-mátový zmrzlinový dort
Co budeme potřebovat:
- 1000 ml vanilkové zmrzliny
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 3 lžíce kakaa
- 100 g hořké čokolády
- 2 hrsti lístků máty
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 kapka zeleného potravinářského barviva
Jak budeme postupovat:
1. Přemístěte zmrzlinu z mrazáku do lednice, aby trochu roztála a lépe se s ní pracovalo.
2. Na krustu: sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme s kakaovým práškem. Přidejte rozpuštěné máslo a těsto navrstvěte do dortové formy (24 cm) vyložené potravinářskou fólií (dno i boky). Vložte do mrazáku.
3. Přerozdělte zmrzlinu na dvě poloviny. Čokoládu nakrájejte na malé kousky. Vmíchejte mátu do smetany a přidejte kapku zeleného potravinářského barviva.
4. Do jedné poloviny částečně rozpuštěné zmrzliny vmíchejte polovinu nasekané zmrzliny.
5. Do druhé poloviny zmrzliny přidejte mátu a druhou polovinu čokolády.
6. Vrstvěte mražený dort: 1/2 mátové zmrzliny, vanilkovou zmrzlinu a druhou polovinu mátové zmrzliny. Navrch nastrouhejte ještě trochu čokolády a uložte do mrazáku alespoň na 3 hodiny.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: rychlý brynzovo-špenátový koláč – neodolatelná kombinace chutí!