Čokoládovo-mátový zmrzlinový dort – neodolatelné spojení čokolády a máty

Neodolatelná kombinace čokolády a máty v osvěžujícím dezertu – přesně takový je tento čokoládovo-mátový zmrzlinový dort. Máta je sama o sobě výraznou bylinou, která má výraznú vůni a chuť. Když k tomu přidáme čokoládu, získáme skvělou kombinaci těchto ingrediencí. Skvělý recept!

Čokoládovo-mátový zmrzlinový dort! Něco úžasného, velmi lákavého a chutného
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Čokoládovo-mátový zmrzlinový dort

Co budeme potřebovat:
  • 1000 ml vanilkové zmrzliny
  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 hrsti lístků máty
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 kapka zeleného potravinářského barviva

Jak budeme postupovat:

1. Přemístěte zmrzlinu z mrazáku do lednice, aby trochu roztála a lépe se s ní pracovalo.

2. Na krustu: sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme s kakaovým práškem. Přidejte rozpuštěné máslo a těsto navrstvěte do dortové formy (24 cm) vyložené potravinářskou fólií (dno i boky). Vložte do mrazáku.

3. Přerozdělte zmrzlinu na dvě poloviny. Čokoládu nakrájejte na malé kousky. Vmíchejte mátu do smetany a přidejte kapku zeleného potravinářského barviva.

4. Do jedné poloviny částečně rozpuštěné zmrzliny vmíchejte polovinu nasekané zmrzliny.

5. Do druhé poloviny zmrzliny přidejte mátu a druhou polovinu čokolády.

6. Vrstvěte mražený dort: 1/2 mátové zmrzliny, vanilkovou zmrzlinu a druhou polovinu mátové zmrzliny. Navrch nastrouhejte ještě trochu čokolády a uložte do mrazáku alespoň na 3 hodiny.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: rychlý brynzovo-špenátový koláč – neodolatelná kombinace chutí!