3 neodolatelné vrstvy, které si vás zaručeně okamžitě získají – nadýchané kakaové těsto, jemný arašídový krém a hříšně dobrá čokoládová poleva. A to vše korunované křupavými arašídy. Přesně takový je tento čokoládovo-kávový hrníčkový dort s arašídovým máslem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládovo-kávový hrníčkový dort s arašídovým máslem
Co budeme potřebovat:
Kakaové těsto:
- 5 ks vajec
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 2,5 lžíce kakaa
- 3/4 hrnku cukru
- 1 hrnek oleje
- 1/2 hrnku vařené silné kávy
- džem nebo marmeláda na potření
- máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu
Arašidový krém:
- 7 lžic másla (cca 7Og)
- 1.25 hrnku arašidového másla
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 1.25 hrnku práškového cukru
- 1 hrnek smetana ke šlehání
Čokoládová poleva:
- 3/4 hrnku smetana ke šlehání
- 1 lžíce másla
- 170 g čokoláda
- 50 g arašídy
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vymažte máslem a vysypte moukou.
2. Těsto propracujte. Těsto nalijte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut.
3. Po upečení propíchejte těsto vidličkou a zalijte ho kávou. Nechte odpočinout a poté je potřete džemem nebo marmeládou podle chuti.
4. Oříškový krém: Změklé máslo smíchejte s arašídovým máslem. Poté přidejte vanilkový extrakt, moučkový cukr a smetanu ke šlehání. Promíchejte do hladka, rozetřete na upečené kakaové těsto a dejte do chladničky.
5. Čokoládová poleva: Rozpusťte je ve vodní lázni a vše dobře promíchejte. Nechte mírně vychladnout a rozetřete na arašídový krém. Posypte nasekanými arašídy a opět dejte do chladničky.
6. Vychladlý koláč nakrájejte například na trojúhelníky a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Super rychlý čokoládovo-šlehačkový dort z palačinek – žádné pečení, žádné sušenky.