Domů Recepty Čokoládovo-pomerančový dort, připravený bez pečení a bez želatiny

Čokoládovo-pomerančový dort, připravený bez pečení a bez želatiny

ZDROJretete-usoare.eu

Opět je před námi víkend. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na nepečený čokoládovo-pomerančový dort si zamilujete.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort

Co budeme potřebovat:

  • 500 ml pomerančové šťávy (balené nebo čerstvě vymačkané)
  • 45 g kukuřičného škrobu (4 polévkové lžíce se špetkou)
  • 220 g cukru (12 lžiček)
  • 1 litr mléka
  • 140 g krupice (9 lžic)
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce kokosových vloček
  • 25 g másla (1 polévková lžíce)
  • 10 g vanilkového cukru

Dort jsme připravili v silikonové dortové formě určené k pečení tvarohových koláčů o objemu 1,5 litru. Můžete však použít jakoukoli formu – kovovou, skleněnou nebo dokonce misku, kterou předem vymažete rafinovaným slunečnicovým olejem.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte pomerančovou kompozici: Pomerančovou šťávu nalijte do hrnce se silným dnem. Přidejte 50 g cukru a kukuřičný škrob. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Vzniklou směs vařte 1 minutu od okamžiku, kdy se objeví první bublinky, na mírném ohni za stálého míchání. Měla by zhoustnout.

Nepřehlédněte:
Vynikající pomerančový koláč s krupicí - Jasná volba ke kávě!
Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Pudink přendejte do hluboké formy. Rovnoměrně rozetřete. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu
Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Připravte si mléčnou směs: Studené mléko nalijte do hrnce se silným dnem. Přidejte krupici, 170 g cukru, vanilkový cukr a kokosové vločky. Dobře promíchejte metličkou.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Vzniklou směs vařte 1 minutu od okamžiku, kdy se objeví první bublinky, na mírném ohni za stálého míchání. Měla by zhoustnout.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Sundejte ji z ohně a přidejte do ní máslo. Míchejte.

7. Polovinu vzniklé směsi přeneste do formy a rovnoměrně ji rozetřete na pomerančovou vrstvu.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu
Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Do zbývající směsi přidejte kakaový prášek (prosátý, abyste se vyhnuli hrudkám). Smíchejte do hladka.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Čokoládovou směs rovnoměrně rozetřete na bílou vrstvu.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Nechte koláč vychladnout na pokojovou teplotu, poté jej přikryjte potravinovou fólií a dejte do chladničky alespoň na 3-4 hodiny, dokud zcela neztuhne.

Nepečený čokoládovo-pomerančový dort
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Vyjměte koláč z chladničky a opatrně ho tenkým nožem oddělte od okrajů formy. Poté je překlopte na talíř a opatrně sundejte z povrchu.

Úžasný dort, připravený bez pečení a bez želatiny!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na jemný a chutný nepečený dort s mléčnou pěnou (bez želatiny)!