Dort “Pavlova” s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dort “Pavlova” s krémem s příchutí zmrzliny. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku ocení všichni!

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dort “Pavlova” s krémem s příchutí zmrzliny

Co budeme potřebovat:

Na pusinky:

  • 6 bílků
  • 310 g krystalového cukru
  • 50 g moučkového cukru

Pro krém s příchutí zmrzliny:

  • 6 žloutků
  • 500 ml mléka
  • 100-150 g cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 8 g vanilkového cukru
  • 180 g másla

Ostatní:

  • jakékoliv ovoce – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Připravte pusinky: Do žáruvzdorné mísy vložte bílky a krystalový cukr. Za stálého míchání je zahřívejte ve vodní lázni, dokud se cukr zcela nerozpustí a výsledná směs nedosáhne teploty 60 °C.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Sundejte ho z vodní lázně a šlehejte ho mixérem, dokud úplně nevychladne.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Poté do vzniklé pusinky přidejte moučkový cukr a pokračujte v míchání, dokud se neobjeví trvalé špičky.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Plech vyložte pečicím papírem, na jehož zadní stranu jste nakreslili kruh o průměru 24 cm. Přeneste pusinky dovnitř kruhu a rovnoměrně je rozetřete. Okraje můžete nechat mírně ošoupané, aby dort vypadal zajímavěji.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pusinky pečte 60 minut v předehřáté troubě při teplotě do 130 °C. Poté vypněte ohřev a nechte v troubě vychladnout.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Mezitím připravte krém: Do malého hrnce dejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Postupně přidejte mléko. Míchejte do hladka.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Za stálého míchání vařte smetanu na mírném ohni, dokud se neobjeví první bublinky. Poté odstavte z ohně a ještě 1-2 minuty míchejte.

9. Přikryjte vařící smetanu potravinovou fólií tak, aby přišla do přímého kontaktu s povrchem. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

10. Změklé máslo (při pokojové teplotě) šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 3-4 minuty, dokud není nadýchané a bělavé.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Postupně (po lžících) vmíchejte uvařenou smetanu do másla a pokaždé promíchejte dohladka.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Sestavte dort: rovnoměrně rozetřete zmrzlinový krém na povrch pusinkového korpusu.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Dort uložte na 8-10 hodin nebo přes noc do chladničky.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Pak ozdobte ovocem, které máte nebo máte rádi.

Dort Pavlova s krémem s příchutí zmrzliny. Jednoduše se vám rozplyne v ústech!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Dort “Pavlova” naporcujte a podávejte!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na dort “Pavlova” s krémem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Ovocný koláč, který se jednoduše rozplývá v ústech. Rozhodně si tento recept uložte!