Domů Recepty Vynikající jahodový koláč se smetanou – Ideální dezert na letní horké dny!

Vynikající jahodový koláč se smetanou – Ideální dezert na letní horké dny!

ZDROJbidista.com

Pokud patříte do skupiny milovníků jahodových dezertů a nějaké ty jahody vám z léta zbyly, pak jste tu na správném místě! Dnes si totiž přichystáme typicky letní dezert, kterým si právě letní období připomeneme. Konkrétně to bude fantastický jahodový koláč se smetanou. Spojení jahod a smetany je prostě výborné a silně návykové, dobře si tedy tento recept uložte. Rozhodně totiž tento dezert neděláte naposledy.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický jahodový koláč se smetanou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Fantastický jahodový koláč se smetanou - Prima inspirace
Zdroj: Bidista.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!


Výborný recept na jahodový koláč:

Co budeme potřebovat:

  • 240 g polohrubé mouky
  • 90 g másla
  • 140 g hnědého cukru
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce mléka
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • špetku mleté skořice
  • 10 velkých jahod
  • 100 ml smetany ke šlehání

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme máslo s cukrem, dále přidáme vejce a také mléko. Vše důkladně vymícháme.

Nepřehlédněte:
VIDEO: Nadýchané a chutné domácí koblihy - recept je jednoduchý

2) Pokračujeme tím, že i smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Pořádně promícháme a přidáme do vaječné směsi.

3) Připravíme si kulatou formu, kterou si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Poté do formy nalijeme těsto.

4) Umyjeme si jahody a nakrájíme na půlky, které umístíme rovnoměrně na těsto. Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.

5) Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Můžeme také přidat vyšlehanou smetanu.