Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na brynzový koláč s bramborovým korpusem. Je to jednoduchá pochoutka, která dokonale spojuje dvě oblíbené suroviny – brynzu a brambory.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Brynzový koláč s bramborovým korpusem
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 700 g brambory
- 2 hřebíčky česnek
- 1 ks cibule
- 2 PL hladká mouka
- 1 ks vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- kmín
- majoránka
- trochu olej na vymazání formy
- 1 ks vejce na potírání
Náplň:
- 200 g brynza
- 100 g šunka
- 200 g plnotučné mléko
- 3 ks vejce
- trochu pažitka na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 160 °C.
2. Korpus: do mísy nastrouhejte brambory, cibuli a česnek. V dlaních vymačkejte ze směsi přebytečnou šťávu a odkapanou směs přendejte do jiné mísy.
3. Do bramborového základu přidejte mouku, celé vejce, trochu soli a koření (mletý černý pepř, drcený kmín a sušenou majoránku) podle chuti. Vmíchejte je do těsta.
4. Těsto navrstvěte do olejem vymazané koláčové formy, přitlačte ho na dno a boky a vložte na 25 minut do trouby (160 °C). Horké těsto potřete rozšlehaným vejcem (zbylé vejce si nechte na náplň) a vraťte na 5 minut do trouby.
5. Náplň: V míse vyšlehejte mléko, tři celá vejce a zbylé rozšlehané vejce. Nesolte! Brynza i šunka jsou dostatečně slané.
6. Na horký korpus rozdrobte brynzu, posypte ji nakrájenou šunkou, zalijte mlékem a vejci a vraťte do trouby (při stejné teplotě) na dalších 20 minut.
7. Horký brynzový koláč ozdobte nasekanou pažitkou, nechte několik minut vychladnout a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám: Demikát, jako tradiční brynzová polévka – ciťte se doma chvíli jako na salaši!