Domů Recepty Brynzový koláč s bramborovým korpusem

Brynzový koláč s bramborovým korpusem

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na brynzový koláč s bramborovým korpusem. Je to jednoduchá pochoutka, která dokonale spojuje dvě oblíbené suroviny – brynzu a brambory.

brynzový koláč s bramborovým korpusem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Brynzový koláč s bramborovým korpusem

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 700 g brambory
  • 2 hřebíčky česnek
  • 1 ks cibule
  • 2 PL hladká mouka
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • majoránka
  • trochu olej na vymazání formy
  • 1 ks vejce na potírání

Náplň:

  • 200 g brynza
  • 100 g šunka
  • 200 g plnotučné mléko
  • 3 ks vejce
  • trochu pažitka na ozdobu

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 160 °C.

2. Korpus: do mísy nastrouhejte brambory, cibuli a česnek. V dlaních vymačkejte ze směsi přebytečnou šťávu a odkapanou směs přendejte do jiné mísy.

3. Do bramborového základu přidejte mouku, celé vejce, trochu soli a koření (mletý černý pepř, drcený kmín a sušenou majoránku) podle chuti. Vmíchejte je do těsta.

Nepřehlédněte:
Jeden z nejoblíbenějších dezertů u nás doma - Karamelový dezert s marmeládou!

4. Těsto navrstvěte do olejem vymazané koláčové formy, přitlačte ho na dno a boky a vložte na 25 minut do trouby (160 °C). Horké těsto potřete rozšlehaným vejcem (zbylé vejce si nechte na náplň) a vraťte na 5 minut do trouby.

5. Náplň: V míse vyšlehejte mléko, tři celá vejce a zbylé rozšlehané vejce. Nesolte! Brynza i šunka jsou dostatečně slané.

6. Na horký korpus rozdrobte brynzu, posypte ji nakrájenou šunkou, zalijte mlékem a vejci a vraťte do trouby (při stejné teplotě) na dalších 20 minut.

7. Horký brynzový koláč ozdobte nasekanou pažitkou, nechte několik minut vychladnout a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám: Demikát, jako tradiční brynzová polévka – ciťte se doma chvíli jako na salaši!