Kuřecí karbanátky se zelím, vynikající i bez přílohy!

Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tyto kuřecí karbanátky se zelím vám zaberou jen několik málo minut a nepotřebují žádnou přílohu. Snad jen dobrý domácí dresink.

kuřecí karbanátky se zelím, vynikající i bez přílohy!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kuřecí karbanátky se zelím

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks větší brambory (přibližně 250 g)
  • 1/4 ks menší zelí (150 g)
  • 300 g mleté kuřecí maso
  • 1 hrst petržel
  • 1 KL sůl
  • 1/2 KL mletý černý pepř
  • 1 špetka kajenský pepř
  • 2 PL citronová šťáva
  • 4 PL hladká mouka
  • 2 PL kukuřičný škrob
  • 1 KL prášek do pečiva
  • 1/2 KL mletý černý pepř
  • 1/2 KL sůl
  • olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Brambory nakrájejte na kostičky, uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a vložte do mísy.

2. Hlávku malého zelí rozpůlíme a z jedné poloviny odkrojíme asi polovinu, kterou nakrájíme nadrobno. Zelí s bramborami v míse promíchejte, aby se trochu zchladilo.

3. Poté do mísy přidejte mleté kuřecí maso, nasekanou petrželku, sůl, mletý černý pepř, kajenský pepř a citronovou šťávu. Vše smíchejte dohromady a ze směsi vytvarujte lívance.

4. Placičky obalte ve směsi z mouky, škrobu, prášku do pečiva, soli a černého pepře.

5. Smažte na rozpáleném oleji na středním plameni z obou stran dozlatova.

Náš tip: Kuřecí karbanátky podávejte například s naším domácím česnekovým dresinkem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům!