Jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak se připravuje tato jogurtová bublina s rebarborou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, tato nadýchaná bublanina je díky bílému jogurtu krásně měkká!

jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 šálky hladká mouka
  • 1 šálek moučkový cukr
  • 1 šálek bílý jogurt
  • 2 ks vejce
  • 2 PL olej
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 balíček prášek do pečiva

Ještě potřebujeme:

  • 4 stonky rebarbora
  • 1 balíček vanilkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Celá vejce smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem.

2. Postupně přidejte olej, bílý jogurt, hladkou mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte a nalijte na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.

3. Rebarboru očistěte a nakrájejte na menší kousky. V míse ho smíchejte s vanilkovým cukrem a přidejte do těsta.

4. Připravený koláč vložte na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Dědečkův oblíbený „BLESK“: Mandarinkový hrníčkový dort s třešněmi, který zbožňujeme!