Domů Recepty Jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)

Jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak se připravuje tato jogurtová bublina s rebarborou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, tato nadýchaná bublanina je díky bílému jogurtu krásně měkká!

jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Jogurtová bublina s rebarborou (hrníčkový recept)

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 šálky hladká mouka
  • 1 šálek moučkový cukr
  • 1 šálek bílý jogurt
  • 2 ks vejce
  • 2 PL olej
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 balíček prášek do pečiva

Ještě potřebujeme:

  • 4 stonky rebarbora
  • 1 balíček vanilkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Celá vejce smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem.

2. Postupně přidejte olej, bílý jogurt, hladkou mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte a nalijte na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.

3. Rebarboru očistěte a nakrájejte na menší kousky. V míse ho smíchejte s vanilkovým cukrem a přidejte do těsta.

4. Připravený koláč vložte na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

Nepřehlédněte:
Vynikající koláč s citrónovým krémem - skvěle se hodí ke kávě 

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Dědečkův oblíbený „BLESK“: Mandarinkový hrníčkový dort s třešněmi, který zbožňujeme!