Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kynuté koláče s tvarohem a rebarborou. Tyto koláče lze plnit libovolnou náplní. Dnes jsme vyzkoušeli rebarboru a výsledek stojí za to.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kynuté koláče s tvarohem a rebarborou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g hladká mouka
- 100 g olej
- 300 ml mléko (vlažné)
- 2 PL cukr krystal
- 1 ks vejce
- 1 ks vejce
- 42 g droždí
Náplň:
- 250 g hrudkovitý plnotučný tvaroh
- 1 ks čerstvý vaječný žloutek
- 1 balíček vanilkový cukr
- 3 stonky červená rebarbora
Drobenka:
- 50 g máslo
- 3 PL cukr krystal
- 3 PL hrubá mouka
Jak budeme postupovat:
1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
2. Mezitím v míse smíchejte cukr se žloutkem. Po troškách přidávejte olej a hladkou mouku. Nakonec přidejte kvásek a uhněťte těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, trochu ho prohněťte.
3. Připravené těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte tvaroh, žloutek a vanilkový cukr.
4. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1 cm a vykrajujte menší kolečka. Těsto lze vykrajovat pomocí skleničky, kterou po obvodu potřete trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Do středu každého kolečka dejte tvarohovou náplň a uzavřete je jako buchty.
5. Nechte ho chvíli kynout a do středu každého koláče dejte trochu očištěné a nakrájené rebarbory a boky potřete rozšlehaným vejcem. Každý plátek posypte drobenkou. Nechte 5 minut stát a upečte. Prvních 5 minut pečte při 200 stupních, poté teplotu snižte na 180 a pečte ještě asi 30 minut. Nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte tyto výborné makové copy z kynutého těsta s tvarohem a rozinkami.