V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na přípravu luxusních kefírových vdolků s povidly a tvarohem, které si zamilujete jak Vy, tak i celá Vaše rodina. Recept na vdolky nám zaslala p. Boženka V. a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme, a jak se tato dobrota připravuje.
Co budeme potřebovat:
hrnek 250 ml
- 250 ml kefíru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- citrónová kůra
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce rumu
- špetka soli
- 1/2 lžička sody
- 2,5 hrnku hladké mouky
na ozdobení: povidla, tvaroh
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si vymícháme těsto, které necháme 30 minut odpočinou při pokojové teplotě.
2) Pomažeme si ruce olejem, pomocí lžíce nabereme těsto a v rukou vytvoříme placičky, které následně smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
3) Hotové vdolky ozdobíme povidly a tvarohem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud se Vám recept na domácí koblížky líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na domácí koblížky plněné nuttelou.