Domů Recepty Domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem

Domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem

ZDROJsobors.hu

Receptů na ořechové koláče není nikdy dost. Kombinaci ořechů a jablek zaručeně ocení každý návštěvník. Ukážeme si, jak si připravit domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hladká mouka
  • 3 ks čerstvý vaječný žloutek
  • 1/2 kostky čerstvé droždí (20 g)
  • 250 g máslo
  • 50 ml mléko
  • 50 g cukr krystal
  • 1 špetka sůl

Náplň:

  • 250 g mleté ořechy
  • 250 g moučkový cukr
  • 200 ml mléko
  • 1 PL máslo
  • 3 ks jablko
  • 1 ks skořicový cukr

Sněh:

  • 3 ks čerstvý vaječný bílek
  • 5 PL krystalový cukr
  • 1 špetka sůl

Ještě potřebujeme:

  • džem

Jak budeme postupovat:

1. Do trochy vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte jednu lžíci cukru. Nechte kvasit.

2. Do prosáté mouky přidejte žloutky, špetku soli, kvásek, zbylé mléko a máslo. Prohněťte a nechte přikryté kynout asi 30 až 40 minut.

Nepřehlédněte:
Sladké tvarohové buchty bez droždí. Výroba trvá 40 minut!

3. Mezitím si připravte náplň. Zahřejte mléko a rozpusťte v něm máslo. Přidejte mleté ořechy a moučkový cukr a dobře promíchejte. Jablka očistěte, nastrouhejte, ochuťte skořicovým cukrem a krátce orestujte na pánvi. Vmíchejte je do ořechové směsi.

4. Vykynuté těsto rozválejte a pomocí válečku ho přeneste na vymazaný plech a trochu propíchejte vidličkou.

5. Potřete je džemem a potřete ořechovou směsí. Uhlaďte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 30-35 minut.

6. Z bílků a špetky soli ušlehejte sněh. Postupně vmíchejte po lžících krystalový cukr.

7. Přibližně 10-15 minut před dopečením koláč vyjměte a potřete sněhem. Snižte teplotu a dejte zapéct. Užijte si to.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Křupavé obláčkové trubičky z listového těsta plněné sněhem.