Citron a med k sobě prostě patří. A když se tato kombinace “provoní” kořením a obohatí “kapkou” alkoholu, vznikne v tomto horkém nápoji lahodná kombinace chutí, která zpříjemní každý chladný večer. Je to něco úžasné, lahodné a velmi chutné. Stačí jednou ochutnat a budete ho dělat pořád!
Co budeme potřebovat:
- 400 ml jablečného moštu (fermentovaný jablečný alkoholický nápoj)
- 1ks neošetřený citron
- 2 lžíce medu
- 1/2 ks badyánu
- 4 ks hřebíčky
- 1 ks malá tyčinka skořice
Jak budeme postupovat:
1. Citron rozkrojte na polovinu. Z jedné poloviny vymačkejte šťávu a druhou nakrájejte na plátky.
2. Do hrnce dejte citronovou šťávu, med, hřebíček, badyán, skořici a mošt. Vše společně ohřejte.
3. Horký cider nalijte do sklenic a ozdobte plátkem citronu nebo skořicovou tyčinkou. Ihned podávejte.