Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečené tvarohovo-třešňové řezy. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Nepečené tvarohovo-třešňové řezy
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 300 g čokoládových sušenek
- 100 g másla
Krém:
- 500 g jemný tvaroh
- 200 ml smetana na vaření
- 6 želatina
- 150 g moučkový cukr
- 500 ml smetana ke šlehání
Zdobení:
- 300 g třešně
- 1 balíček červené dortové želé
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky rozdrťte na prach hmoždířem, válečkem nebo v mixéru. Pak v míse smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem. Těstem vyložte dno malého hlubokého plechu a dejte ho do chladničky.
2. Pro krém: namočte plátky želatiny. Zahřejte smetanu na vaření (nenechte ji vařit) a vložte do ní namočené plátky želatiny. Odstavte z ohně, prošlehejte a nechte vychladnout. Smíchejte tvaroh s cukrem a vmíchejte vychladlou želatinovou směs. Nakonec do krému opatrně vmíchejte polotučnou šlehačku a nalijte ji na plech. Uložte do chladničky na nejméně 3 hodiny.
3. Mezitím omyjte třešně a zbavte je pecky. Ty nakrájejte na menší kousky a posypte jimi povrch dortu. Nakonec přelijte vychladlým dortovým želé a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.
Snadné, chutné a bez pečení!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nepečené čokoládovo-kokosové kuličky s višněmi – rychlé a chutné.