Nepečené tvarohovo-třešňové řezy

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečené tvarohovo-třešňové řezy. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Nepečené tvarohovo-třešňové řezy
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečené tvarohovo-třešňové řezy

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 300 g čokoládových sušenek
  • 100 g másla

Krém:

  • 500 g jemný tvaroh
  • 200 ml smetana na vaření
  • 6 želatina
  • 150 g moučkový cukr
  • 500 ml smetana ke šlehání

Zdobení:

  • 300 g třešně
  • 1 balíček červené dortové želé

Jak budeme postupovat:

1. Sušenky rozdrťte na prach hmoždířem, válečkem nebo v mixéru. Pak v míse smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem. Těstem vyložte dno malého hlubokého plechu a dejte ho do chladničky.

2. Pro krém: namočte plátky želatiny. Zahřejte smetanu na vaření (nenechte ji vařit) a vložte do ní namočené plátky želatiny. Odstavte z ohně, prošlehejte a nechte vychladnout. Smíchejte tvaroh s cukrem a vmíchejte vychladlou želatinovou směs. Nakonec do krému opatrně vmíchejte polotučnou šlehačku a nalijte ji na plech. Uložte do chladničky na nejméně 3 hodiny.

3. Mezitím omyjte třešně a zbavte je pecky. Ty nakrájejte na menší kousky a posypte jimi povrch dortu. Nakonec přelijte vychladlým dortovým želé a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.

Snadné, chutné a bez pečení!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nepečené čokoládovo-kokosové kuličky s višněmi – rychlé a chutné.