Sladké jahody a trpká rebarbora se spojují v objetí křupavého kyselého těsta. Něco jedinečného a velmi chutného. Koláč, který stojí za hřích! Chuť je výborná.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 1 lžička krystalový cukr
- 40 g čerstvého droždí
- vlažné mléko
- 500 g polohrubé mouky
- 3 lžíce krystalový cukr
- 1 lžička soli
- 2 ks vajec
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g másla
Sypání:
- 80 g másla
- 6 lžíc krystálového cukru
- 6 lžíc hrubé mouky
- 250 g jahody
- 250 g rebarbora
- 2 lžíce krystalový cukr
Co budeme potřebovat:
1. Základní recept na kvásek.
2.Troubu předehřejte na 180 °C.
3. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte ještě 15 minut kynout.
4. Mezitím omyjte jahody a nakrájejte je na čtvrtky. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na mezikruží, posypte cukrem, jemně promíchejte a nechte odstát, aby se odstranila kyselost rebarbory. Jahody a rebarboru rovnoměrně rozprostřete po povrchu těsta. Polevu připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenka. Touto směsí posypte povrch dortu.
5. Dort pečte asi 35 minut.