Kyselý koláč s rebarborou a jahodami! Křehký a velmi jemný

Sladké jahody a trpká rebarbora se spojují v objetí křupavého kyselého těsta. Něco jedinečného a velmi chutného. Koláč, který stojí za hřích! Chuť je výborná.

Kyselý koláč s rebarborou a jahodami! Křehký a velmi jemný
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1 lžička krystalový cukr
  • 40 g čerstvého droždí
  • vlažné mléko
  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce krystalový cukr
  • 1 lžička soli
  • 2 ks vajec
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 g másla

Sypání:

  • 80 g másla
  • 6 lžíc krystálového cukru
  • 6 lžíc hrubé mouky
  • 250 g jahody
  • 250 g rebarbora
  • 2 lžíce krystalový cukr
Co budeme potřebovat:

1. Základní recept na kvásek.

2.Troubu předehřejte na 180 °C.

3. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte ještě 15 minut kynout.

4. Mezitím omyjte jahody a nakrájejte je na čtvrtky. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na mezikruží, posypte cukrem, jemně promíchejte a nechte odstát, aby se odstranila kyselost rebarbory. Jahody a rebarboru rovnoměrně rozprostřete po povrchu těsta. Polevu připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenka. Touto směsí posypte povrch dortu.

5. Dort pečte asi 35 minut.