Domů Recepty Jugoslávský smetanový krém – Jednoduchý a velmi chutný

Jugoslávský smetanový krém – Jednoduchý a velmi chutný

Lahodný krém obohacený o ořechové překvapení…Lahodný, jemný a velmi chutný. Zvládne to každý! Příprava je jednoduchá a rychlá. Určitě si ho udělejte!

Jugoslávský smetanový krém! Jednoduchý a velmi chutný
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 balíček listového těsta
  • moučkový cukr na posypání
  • pekanové ořechy na zdobení

Orechové těsto:

  • 5 ks vajec
  • 150 g práškový cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 100 g mleté vlašské a pekanové ořechy
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Plnka:

  • 500 ml mléka
  • 2 ks Zlatý klas
  • 150 g krystalový cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 250 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Listové těsto rozdělte na dvě části a každou z nich vyválejte. Oba plechy propíchejte vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Náš tip: Pokud chcete dodat svému listovému těstu ještě lahodnější chuť, nekupujte těsto v obchodě, ale postupujte podle našeho receptu na domácí listové těsto a jednoduše si ho připravte doma.

2. Vejce rozdělte – žloutky dejte do jedné mísy a bílky do druhé. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a bílky vyšlehejte se solí do tuha. Do žloutkovo-cukrové směsi vmíchejte ořechy a střídavě vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a směs bílků. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 až 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Nepřehlédněte:
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou jako od babičky!

3. Z mléka, zlatého koláče a vanilkového cukru uvařte pudink a za častého míchání jej nechte vychladnout. V míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem.

4. Vložte plát listového těsta do formy na pečení nebo obdélníkové koláčové formy a rozetřete na něj polovinu náplně. Přikryjeme ořechovým plátem těsta, potřeme zbytkem krému a zakončíme listovým těstem. Krém uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.

5. Před podáváním posypte moučkovým cukrem, ozdobte ořechy a nakrájejte.