Vyzkoušejte tento čokoládový řez s jemným a měkoučkým korpusem

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na čokoládový řez s jemným a měkoučkým korpusem, které jsou lepší než ty z obchodu. Recept nám zaslala p. Jana a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.

Čokoládový řez s jemným a měkoučkým korpusem
Zdroj: facebook.com/Prima Kuchařka

Co budeme potřebovat:


  • 5 vajec
  • 200 g krystalového cukru
  • 2 malé tučné zakysané smetany
  • Hladká mouka
  • 1 bal. Prášek do pečiva
  • Moučkový cukr

Na čokoládovou polevu:

  • 1 a ½ hořké čokolády
  • 5 Lžic mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g másla

Jak budeme postupovat:

  1. Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, nemusí být úplně tuhá. Přišleháme zakysané smetany a tekutou čokoládovou hmotu.
  2. Čokoládovou hmotu vytvoříme z hořké čokolády, mléka, kakaa, másla na vodní lázni.
  3. Do takto umíchané těsta přišleháme hladkou mouku a prášek do pečiva.
  4. Plech si vysteleme pečícím papírem  a těsto navrstvíme. Pečeme na 180 stupňů dokud se dvojnásobně nezvedne a nezpevní – zkoušíme špejlí.
  5. Necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Pokud se Vám recept na fantastický čokoládový řez líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují.